Pernillas blogg

Pernillas blogg

Pernillas blogg

Ännu en om livet, inredning och trädgård...

fredag, fredag, fredag, wow!!

MatPosted by Pernilla MånssonColt Fri, October 19, 2007 17:49:22

Medge att det känns det skönt!!!Och jag har hittat rödbetor ute i landet! jag trodde jag hade länsat det där ute, men nej - några stora feta fanns kvar! AHHH, med fetaost, rödlök och timjan. Å sen entrecote, potatisar i ugn, jag tror vi smäller till med en bearnaise. Det är ju ändå fredag, fredag, FREDAG!!

  • Comments(4)//www.manssoncolt.se/#post21

nä, nu slutar jag skämmas.

MatPosted by Pernilla MånssonColt Wed, October 17, 2007 17:51:17

ja, banne mig. Livet är alldeles för stressigt, snurrigt för att man ska gå runt och skämmas. Ja, jag har en blogg, ja, jag borde blogga varje dag, ja, kanske kommer det bli så också, men det blir när det blir och jag tänker banne mig inte gå runt med dåligt samvete nåt mer - SÅDESÅ.

Vi börjar annars komma tillbaka till ett vanligt liv här hemma. Ett liv med möbler på nedanvåningen, med golv i köket och mattor istället för skyddspapp. Allting är vitmålat nu, helt fräscht (wow, åttitalsord!) och nästan nästan för rent och kliniskt. Jag är inte orolig. Jag känner mig. Snart är det vita ett minne blott.

Det luktar fiskgratäng i huset. Det är höst. Då får man äta fiskgratäng. Med dill. Ah, gott gott. Det är underskattat med fiskgratäng.

Och fondue. Det är också underskattat. Mmm. Och raclette. Idel GI-mat. Åh, hösten är till för att GI-strejka.

  • Comments(2)//www.manssoncolt.se/#post20

Hon skäms.

TrädgårdPosted by Pernilla MånssonColt Mon, October 01, 2007 21:35:36

Ja nåt så in i norden. Nästan en månad sen jag bloggade. Kommer jag bli utbuad som Sveriges Sämsta Bloggare? Kanske. Och helt rättvist i så fall.

För några saker har ju hänt.

Jag har blivit moster. Syrran i England har fått en flicka. En liten Cornelia.

Jag har varit i Spanien med K och mordhotat en spansk gatumusikant.

Jag har hoppat av På Spåret. Det blev nog lättare för redaktionen i Gbg att hitta ett nytt lag, när jag nu inte skulle få tävla med Hans tänkte jag. Märklig historia var det i alla fall.

Jag har också börjat jobba igen, typ ett halvår tidigare än jag tänkte. Det ska bli roligt att programleda igen.

Det har börjat blåsa igen i Skåne.

Förbannat. Dörren står och slår, jag drog bort all isoleringstejp när jag skulle måla dörren i somras - nåt som jag naturligtvis inte genomförde fullt ut, insidan av dörren är fortfarande omålad (Knickedick, igen!) och ny tätningslist har jag ju inte heller satt dit. Ibland blir jag så trött på mig själv.

Och när fan ska jag lära mig att lägga in bilder i den här bloggen???

  • Comments(1)//www.manssoncolt.se/#post19

När inspirationen tryter.

InredningPosted by Pernilla MånssonColt Fri, August 31, 2007 09:47:12

... och det gör den ibland, det erkänner jag. I måndags satte jag mig ner här på rumpan och tjurade. Sa till S att "nu har jag en krönika att skriva men det är ju inte så lätt för du är ju inte hemma tillräckligt mycket för att hinna göra nåt knäppt så egentligen är allt ditt fel"... ja, nåt sånt. Jag vet att jag är barnslig. Men han påminde mig då om en datorsladd som han ville klippa av, och häpp. Där var den, krönikan.

Nä, har inte varit på Formex-mässan, o nä, har inte köpt ny dörrstopp, vare sig hydraulisk (SNÄLLA SVÄRMOR!!?!) eller nån annan. Just nu kör jag med dubbla dörrstoppar, en snygg köpt i Stockholm häromdan och en jympadojja köpt i Örebro nån gång på 90talet. Jympadojjan är tyvärr bäst. Så är det alltid i den här familjen, det vill si inte hela vägen fram liksom. Knickedickigt.

Häpp, där är den ju, nästa krönika! Familjen Knickedick.

  • Comments(4)//www.manssoncolt.se/#post18

Borde skriva en krönika

InredningPosted by Pernilla MånssonColt Mon, August 27, 2007 09:45:23

... ja det borde jag verkligen. Har lämning till Drömhem idag. Men det vill sig liksom inte. Idéerna segar idag, dom vill inte ut. Dom vill inte vara roliga och dom vill inte hjälpa till, ska mejla Ebba på Drömhem och be om någon dag till.

Min vackra dörrstopp fungerar inte alls. Så fort det bara blåser lite, nej drar lite, så flyttar den sig. Och här där jag bor blåser det banne mig jämt. Dörrstoppen ska fyllas med cement, det finns ett hål undertill. Säkert gjort för att man ska kunna fylla den med just cement. Måste bara hitta en dag för cementgjutning.

Har just öppnat boken Vad varje svensk... det är otroligt. Så mycket jag inte visste. Så mycket jag skulle vilja veta. Helst innan första inspelning av På S.

  • Comments(4)//www.manssoncolt.se/#post17

Dagen efter.

InredningPosted by Pernilla MånssonColt Thu, August 23, 2007 13:43:58

Ja, så är man tillbaka i skåne efter en mycket lyckad flygresa med lillskrutten! Vilken stjärna han är. Inte ett ljud när vi flög upp. Knappt ett ljud när vi flög hem. Flygvärdinnan bad att få hålla i honom när passagerarna skulle kliva på - ba fordi han var så pen. Gu så skönt, jag kommer definitivt våga flyg med honom igen.

Och så presskonferens för På Spåret. En av journalisterna frågade mig vad det var som fått mig att tacka ja. - Dåligt omdöme förstås sa jag. Min medtävlare Hans Mosesson (Ica-Stig!! Det ni!) och jag försökte täcka in vilka områden vi borde plugga in lite extra. Det blev ganska många områden kan jag säga.

På vägen till Arlanda Extress sprang jag in på Ambiance, pytteaffär, inte större än ett hål i väggen. Och vitt, slitet, sprucket, romantiskt och alldeles alldeles - underbart. Köpte en dörrstopp som skulle hindra vår tvättstugedörr att jämt slå igen. Och visst, snygg var den. Men dörren slår lik förbaskat igen trots stoppen. Måste göra den tyngre på nåt sätt. Hmmmmm...

Men tillbaka till flyget. Det gick ju så bra att flyg att man kanske ändå skulle unna sig en liten flaxig resa till ja, Spanien kanske?? Med sin bästis K som fortfarande är mammaledig? Jag tror man får kolla upp det...

  • Comments(5)//www.manssoncolt.se/#post16

P, ut i stora världen!

TrädgårdPosted by Pernilla MånssonColt Tue, August 21, 2007 21:41:52

Imorgon flyger jag med lille skrutten till Stockholm. Det blir hans första flygresa. Klarar han det kanske vi kan ta en resa bara han och jag, till London, Paris eller Rom. Store G går ju i skolan och S jobbar jobbar jobbar...

Och jag ångrar att jag inte bet tag i boken "Vad varje svensk bör veta" Imorgon är det presskonferens för programmet där ens allmänbildning testas. Hur jag kunde tacka ja?? ja, inte fanken vet jag, jag blev väl som vanligt så oerhört smickrad att ordet nej inte kunde formas av min mun. Har väl en månad på mig. Ska se vilka luckor jag kan täppa igen.

Imorgonkväll måste jag klippa häcken. Den spretar nåt vansinnigt, och det är ju mot gatan och allt. För att vara en trädgårdsintresserad idiot så är jag en lat trädgårdsintresserad idiot. Det finns inte timmar på dygnet så det räcker. Det retar mig att vi gjorde upp en så snygg plan över hur framsidan skulle se ut, och sen kommer den där jäkla verkligheten och sätter käppar i hjulet! Hur ska man hinna????

Tar tag i det i helgen. Japp. Så får det bli.

  • Comments(1)//www.manssoncolt.se/#post15

Ignorera ihjäl dom!!?

TrädgårdPosted by Pernilla MånssonColt Wed, August 15, 2007 21:02:15

... NÄ! Det går inte. Plockade just över 100 och känner att nu måste kriget trots allt trappas upp. Mötte ett par schniggels på väg upp för trappen. Mot vår ytterdörr. Ikväll blir det ölfällor igen.

Dom gillar krasse upptäckte jag. Alltså - ingen krasse nästa år.

Muterade sniglar från Spanien. Säkert muterar de igen, de håller på nu, smygande gör dom sig oövervinnliga. Till slut finns det bara dom kvar i trädgården, dom och myggen.

Känner mig lite bedrövad. Ett glas rödvin. Så får det bli.

  • Comments(4)//www.manssoncolt.se/#post14
Next »